Voor 17:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden Veilig En Achteraf Betalen Met Klarna GRATIS VERZENDING!(ALLEEN NL) 

Chinese telefoons zie je steeds vaker voorbij komen. En dat is niet gek. De ‘chinaphones’ staan bekend om de goede kwaliteit en een voordelig prijskaartje. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is dus erg goed in balans.

Maar zijn de modellen inhoudelijk even goed als Apple en Samsung? Haal je er wel echt kwaliteit mee in huis? Dat lees je in dit artikel. We vertellen je meer over het kopen van een chinese telefoon en lichten de bekende Chinese merken uit. Zo weet je beter waar je op kunt letten en wat je kunt verwachten van je aankoop.

Het kopen van een Chinese telefoon

Inhoudelijk zijn de Chinese telefoons vergelijkbaar met de telefoons van Apple en Samsung. De functies zijn voorzien van slimme technische features en doen het goed op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Het fijne is dat het prijskaartje relatief veel voordeliger is. Je hoeft bij een Chinese telefoon dus niet al te diep in de buidel te tasten om alsnog een goed werkende telefoon te krijgen. Je zou dus zeker kunnen stellen dat ze kwalitatief niet onder doen aan een Apple of Samsung telefoon.

Het is wel zo dat enkele Chinese merken worden verdacht van spionage door middel van de telefoons. Er zijn ook landen waarbij het inwoners wordt afgeraden een chinese telefoon aan te schaffen. Het is verstandig om op voorhand in recente nieuwsuitingen na te gaan bij welke merken hier sprake van is. Inhoudelijk werken de telefoons goed, maar voor de zekerheid kun je ook nog letten op recente uitingen over de betrouwbaarheid van het merk.

Bekende merken

De merken Xiaomi, Oppo, Huawei en Realme zie je vaak voorbij komen als je het hebt over chinese telefoons. We zetten meer informatie over de merken voor je op een rijtje.

Xiaomi

Als je bij Xiaomi in het assortiment kijkt kom je kwalitatief sterke producten tegen voor een betaalbare prijs. De winstmarges zijn bij Xiaomi veel lager dan bij andere merken, waardoor ze kwaliteit kunnen bieden voor een relatief vriendelijke prijs. Bij het merk vind je niet alleen telefoons, het assortiment is erg divers. Van een elektrische tandenborstel tot een robotstofzuiger, en van een elektrische step tot keukenapparatuur. Lees meer over Xiaomi telefoons.

[ux_custom_products cat=”xiaomi” products=”12″ columns=”4″ title=”Ons aanbod Xiaomi telefoons”]

Oppo

Oppo groeit in populariteit, het merk is niet meer weg te denken uit de markt van chinese telefoons. Het grote voordeel van Oppo is dat het merk een enorm uitgebreid aanbod aan toestellen heeft. In elk prijssegment zit wel een geschikte variant. De toestellen hebben een accu die lang meegaat, goede camera’s en handige features om het af te maken. De inhoudelijke functies zijn van bovengemiddelde kwaliteit. Lees meer over Oppo telefoons.

[ux_custom_products cat=”oppo” products=”12″ columns=”4″ title=”Ons aanbod Oppo telefoons”]

Huawei

De telefoons van het merk Huawei zijn van goede kwaliteit en misschien Huawei is misschien wel het meest bekende merk onder de chinese telefoons. Echter heeft het merk zich voor de rest niet populair gemaakt. Zo werd het bijvoorbeeld verdacht van spionage. In 2019 heeft Google de Android licentie voor het merk ingetrokken. Enkele bekende apps zijn daardoor niet meer op de telefoon te installeren. Huawei is wel met eigen versies van apps gekomen. Sindsdien worden er mede daardoor minder Huawei telefoons verkocht. Lees meer over Huawei telefoons.

[ux_custom_products cat=”huawei” products=”12″ columns=”4″ title=”Ons aanbod Huawei telefoons”]

Realme

Het merk Realme is een zusteronderneming van Oppo. Het staat bekend om telefoons uit het hogere segment. Ze zijn voorzien van de nieuwste technologische features en meer dan goede specificaties. Met een telefoon van Realme kun je dus zeker worden gezien. Ze gaan lang mee, zijn relatief erg betaalbaar en de telefoons worden goed beoordeeld. Niet gek dus dat het merk steeds populairder wordt. Lees meer over Realme telefoons.

[ux_custom_products cat=”realme” products=”12″ columns=”4″ title=”Ons aanbod Realme telefoons”]