Voor 17:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden Veilig En Achteraf Betalen Met Klarna GRATIS VERZENDING!(ALLEEN NL) 

Het merk Xiaomi komt in Nederland steeds vaker voor. Het merk was oorspronkelijk vooral succesvol in China en heeft zich daarna uitgebreid naar andere delen van de wereld. Je kunt zeker stellen dat het aan een opmars bezig is.

Maar wat moet je weten over Xiaomi en wat zijn de voordelen van het merk? Dat lees je in dit artikel. Zo kun je beter bepalen of een telefoon van Xiaomi iets voor jou kan zijn.

Over Xiaomi

In 2010 werd het merk Xiaomi opgericht in China. Toen begon het met software dat als alternatief kan worden gebruikt voor Android. Een jaar later kwamen de eerste smartphones van Xiaomi op de markt. Dat toestel heette de Mi 1. Later werden de Mi 2 en de Mi 3 ontwikkeld en groeide het merk nog meer uit.

Het is een fabrikant van allerlei elektronische apparaten. Het succes was oorspronkelijk vooral in China te zien, maar vanaf 2014 breidde het merk zich uit en kwamen ook in andere landen producten van Xiaomi voor. Eerst in de buurlanden in Azië en later ook andere delen van de wereld.

Assortiment

Heb je het over een breed assortiment, dan heb je het over Xiaomi. Het merk heeft van alles. Je vindt er een elektrische step, beveiligingscamera’s, smartwatches, elektrische tandenborstels, een robot stofzuiger en alles voor je smart home. Los van de goede smartphones kun je bij het merk dus voor veel soorten apparaten terecht, ook bij deze producten kun je rekenen op een goede kwaliteit. In een ruim aantal webshops kun je de toestellen van Xiaomi kopen.

[products_pinterest_style products=”12″ cat=”xiaomi” columns=”4″]

Voordelen van een Xiaomi telefoon

Xiaomi is niet zomaar zo populair geworden. Dat heeft het merk te danken aan verschillende eigenschappen. We lichten een paar voordelen uit: de prijs, de technologie, de camera, het besturingssysteem en het design.

Prijs

Xiaomi ontstond ooit met de visie om vooral producten te ontwikkelen voor het lagere budget, waarbij er niet op kwaliteit in wordt geleverd. Nog steeds kun je bij het merk terecht voor scherp geprijsde producten. Ook hebben ze tegenwoordig meer apparaten in een hoger prijssegment. Bij alle toestellen kun je rekenen op stevige kwaliteit.

Technologie

De telefoons van Xiaomi hebben onderdelen van hoogwaardige kwaliteit. De accu’s gaan lang mee en ook met het geheugen zit het goed. Zowel het werkgeheugen als het geheugen om dingen op te slaan is groot genoeg. De processor is bovendien erg snel.

Camera

De frontcamera van een van de laatste toestellen is uitschuifbaar en ook zijn er toestellen met full HD resolutie. Ook zijn ze voorzien van verschillende soorten lenzen. Zo is er een telefoon met wel vijf lenzen aan de achterkant, waaronder een telelens en een macrolens met een goede sensor. Je maakt er mooie beelden me in hoge resolutie.

Besturingssysteem

Zoals eerder aangekondigd, maakt Xiaomi gebruik van een eigen versie voor een besturingssysteem. Het wordt ook wel de MIUI genoemd en is een variant op de Android software. De eigen software van het merk is kleurrijker vormgegeven met andere iconen en is voorzien van nog meer functies. Zo kun je zelf bepaalde eigenschappen als de accuduur aanpassen.

Design

Telefoons van Xiaomi hebben een elegant en stijlvol design. Er is gelet op meerdere details. Bij sommige toestellen is er aan zowel de voor als achterkant gewerkt met glas. Dit geeft een moderne verfijnde look aan de telefoon. Over het algemeen zijn de telefoon erg dun en licht van gewicht. Ook qua vormgeving is er genoeg keuze en zijn er genoeg kleuren.

[ux_custom_products cat=”xiaomi” products=”12″ columns=”4″ title=”Bekijk ons assortiment”]