Voor 17:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden Veilig En Achteraf Betalen Met Klarna GRATIS VERZENDING!(ALLEEN NL) 

De Chinese technologiegigant Xiaomi heeft opnieuw barrières doorbroken. Dit keer gaat het om het opladen van de smartphone. Xiaomi demonstreerde de nieuwe revolutionaire oplaadtechnologie die vooral is gebaseerd op pure kracht en snelheid. Dit nieuwe oplaadsysteem heeft een piekvermogen van 300W en is daarmee het hoogste laadvermogen ooit voor een smartphone.

In een video van de Chinese fabrikant Redmi werd getoond dat een 4100 mAh batterij in ongeveer 1 minuut tot 20 procent werd opgeladen en tot 50 procent in minder dan 3 minuten. Deze verbazingwekkende doorbraak in oplaadtechnologie van Xiaomi, maar was al beschikbaar in de originele Redmi Note 12 die wordt geleverd met een standaard 210W oplader. De 300W demonstratie komt niet zomaar uit de lucht vallen. Concurrent Realme bracht eerder deze week namelijk ook al een smartphone op de markt, maar dan met een iets lagere oplader van 240W.

Batterij capaciteit sterk verbeterd

Xiaomi heeft nu dus  grote stap voorwaarts gezet in de batterijtechnologie. Deze innovatieve nieuwe technologie is ontworpen om lithium-ion batterijen krachtiger en betrouwbaarder te maken.

Het apparaat gebruikt krachtige batterij cellen die zijn samengesteld uit nieuwe koolstof materialen, waardoor de elektroden 35 procent dunner zijn. Dit helpt de vermogensdichtheid en snelle laad- en ontlaad snelheden te verbeteren. Xiaomi slaagt er ook in om de hoeveelheid warmte die tijdens het opladen wordt gegenereerd binnen de perken te houden, dankzij nieuwe thermische materialen die zijn ontworpen om de warmteafvoer te optimaliseren.

De nieuwe technologie beschikt over meer dan 50 ingebouwde functies die de stroom, spanning en temperatuur van elke laadchip kunnen controleren. Dit zorgt ervoor dat de batterij veilig en betrouwbaar is, en vele laadcycli kan worden gebruikt zonder zijn effectiviteit te verliezen.

Met de nieuwe vooruitgang in de batterijtechnologie wil Xiaomi een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we onze apparaten gebruiken. Deze nieuwe technologie zal niet alleen betere prestaties mogelijk maken, maar ook een verbeterde levensduur en betrouwbaarheid van de batterij. Dit is geweldig nieuws voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en kosteneffectieve batterij oplossing.

Nooit meer ’s nachts opladen

Het lijkt er op dat het niet ver in de toekomst zal zijn dat we we onze smartphone vooral tijdens de nachtelijke uurtjes volledig kunnen opladen. Want met de nieuwe technologie die Xiaomi nu heeft geïntroduceerd kun je waar je maar bent in slechts 5 minuten de batterij van je toestel geheel opladen.  Natuurlijk zijn ook andere merken druk bezig de snellaad technologie te onderzoeken, zodat ook zij deze in hun toestellen kunnen implementeren. Het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat alle smartphones voorzien zullen zijn  van deze nieuwe technologie en we voorgoed af zijn van een probleem dat we allemaal vrijwel dagelijks ervaren.