Voor 17:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden Veilig En Achteraf Betalen Met Klarna GRATIS VERZENDING!(ALLEEN NL) 

De meest voorkomende telefoons in Nederland zijn van Apple of Samsung. Beide merken leveren telefoons van goede kwaliteit met een gebruiksvriendelijk besturingssysteem. Toch zijn er onderling genoeg verschillen.

Op zichzelf hebben de besturingssystemen allebei zo hun voordelen. In dit artikel lees je meer over iOS en Android. Wat is typerend per systeem? En past Apple of Samsung beter bij je? Dat bespreken we, dus lees snel verder.

Over iOS

iOS is als systeem erg veelzijdig. Er zijn meer dan genoeg functies die overzichtelijk zijn weergegeven. Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid scoort Apple beter dan Samsung. Je vindt makkelijk wat je zoekt in het systeem, daardoor wordt het door veel mensen als makkelijk ervaren om gebruik te maken van iOS. Via de Appstore kun je meer dan een miljoen soorten apps downloaden. Zo vind je altijd wel de app die je zoekt.

Een ander voordeel van iOS zit hem daarnaast in de updates en privacy. Heb je die eenmaal geïnstalleerd? Dan gaan ze jaren mee. Ook op het gebied van veiligheid scoort iOS erg goed. Je kunt namelijk niet zelf de aanpassingen doen in de software van het besturingssysteem.

Over Android

Het leuke van een Android telefoon is dat je zelf nog aanpassingen kan doen. Je kunt zelf sleutelen aan het besturingssysteem en het helemaal naar eigen smaak personaliseren. Er zijn veel mogelijkheden om aanpassingen te doen. Via de Play Store kun je met een druk op de knop veel apps downloaden. Er is genoeg keuze.

Een ander voordeel van een Android telefoon is de prijs. In vergelijking tot een Apple zijn er bij Android telefoons meer prijsklassen en segmenten. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is beter in balans dan bij iOS, waardoor je niet al te veel hoeft te betalen om een kwalitatief goede telefoon te kopen.

Over het algemeen heeft Android vaker updates. Dit is goed voor de veiligheid van het toestel. Het kan voor mensen als nadeel worden gezien om de telefoon vaak te laten updaten.

Past Apple of Samsung beter bij je?

Of een Samsung of iPhone beter bij je past is afhankelijk van je eigen voorkeur en wat je gewend bent. Vaak zie je dat mensen bij hetzelfde merk blijven als ze er ooit aan gewend zijn geraakt. Als je toch over gaat stappen raak je over het algemeen ook snel aan het andere systeem gewend. Beide zijn erop ingericht om zo eenvoudig mogelijk te werken.

Het koppelen van apparaten

Als je al veel producten van Apple hebt, zoals een computer of smartwatch, is het verleidelijk om ook een Apple telefoon te kopen. De apparaten kun je dan allemaal aan elkaar koppelen via AirDrop. Zo kun je makkelijk schakelen tussen de apparaten en werk je snel.

Ook bij Samsung is het mogelijk om verschillende toestellen aan elkaar te koppelen. Heb je bijvoorbeeld een tablet, televisie of koelkast van het merk? Dan kun je die matchen om een smart home te creëren. Zo schakel je makkelijk van je smartphone naar je monitor en weer terug.