Voor 17:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden Veilig En Achteraf Betalen Met Klarna GRATIS VERZENDING!(ALLEEN NL) 

Ben je van plan een telefoon te kopen en wil je geen gloednieuwe? Dan kun je een refurbished telefoon overwegen. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is bij een refurbished telefoon heel anders dan bij een nieuw variant. Veel mensen vinden het ideaal.

Het is dus niet gek dat steeds meer mensen voor een refurbished telefoon kiezen. Maar wat is het precies? Waar kun je op letten bij het kopen van een refurbished telefoon en wat zijn de voor- en nadelen? Dat lees je in dit artikel.

Wat is een refurbished telefoon?

De term refurbished staat voor ‘opgeknapt’. Een refurbished telefoon is dus een tweedehands telefoon, die weer in orde gebracht is. De telefoons worden getest, schoongemaakt en voorzien van nieuwe onderdelen. Zo heb je een tweedehands telefoon in een nieuw jasje.

Garantie

Na het opknappen en met de nieuwe onderdelen is de telefoon meestal weer zo goed als nieuw. Je kunt daarom ook vaak rekenen op een garantie. Bij veel verkopers van refurbished telefoons krijg je 2 jaar garantie op de telefoon. Het komt ook voor dat de garantie 4 jaar geldig is.

Waar kun je op letten bij het kopen van een refurbished telefoon?

Als je een refurbished telefoon wilt kopen, is het handig om te weten waar je op kunt letten. De uiterlijke kenmerken als krassen of barsten vallen vaak al snel op. Maar ook vanbinnen dingen die je kunt controleren zonder al te veel van telefoons af te weten.

Controleer het IMEI-nummer

Het IMEI nummer is een unieke code die elke smartphone heeft. Met de IMEI code kun je meer te weten komen over het toestel. Om dat te doen zoek je het nummer op in het toestel en vul je het in bij een daarvoor gemaakte website. Dan kun je ook zien of het wellicht is gestolen. Je zou ook ter aanvulling kunnen vragen om een aankoopbewijs.

Test de functies

De basisfuncties van de telefoon kun je alvast controleren. Denk bijvoorbeeld aan de werking van de camera, flitser, het touchscreen, de knoppen of de werking van de laadpoorten.

Voordelen van een refurbished telefoon

Een refurbished telefoon heeft meerdere voordelen. We zetten de belangrijkste drie voor je op een rijtje.

Betrouwbaarheid

De refurbished telefoons worden zorgvuldig gecontroleerd door specialisten. Indien nodig worden er reparaties uitgevoerd en onderdelen vervangen. Je kunt er ook van uitgaan dat het apparaat is schoongemaakt. Na al deze professionele controles is de kans een stuk kleiner dat er iets kapot gaat of niet goed is aan het toestel.

Prijs

In vergelijking met een nieuwe telefoon, betaal je voor een refurbished model een stuk minder geld. Vooral als je een nieuwe telefoon wilt kopen die recent op de markt is gekomen, kan de prijs flink oplopen. Met een refurbished telefoon kun je dan aardig wat kosten besparen. Soms kan het verschil in prijs wel 50% zijn.

Duurzaamheid

Eigenlijk zijn er al genoeg producten op de wereld. Het is veel beter voor het milieu om bestaande producten opnieuw te gebruiken. Als veel mensen een refurbished telefoon kopen worden er minder weggegooid. Zo worden en de mensen en het milieu blij van de producten. Het herstellen van producten is immers een soort van recyclen.

Nadelen van een refurbished telefoon

Om een eerlijke afweging te maken is het ook goed om te kijken naar eventuele nadelen. Als je goed let op de kwaliteit van de controles en reparatie kun je al veel nadelen voorkomen. Ga bijvoorbeeld na of het bedrijf daadwerkelijk gespecialiseerd is, hebben de specialisten diploma’s of andere certificaten. Vaak zegt ook de duur van de garantie al iets. Hoe langer de garantie, hoe zekerder je kunt zijn van een goed werkende telefoon.

Beperkte accuduur

Wat vaak als nadeel van een refurbished telefoon wordt gezien is de accu. De accu wordt niet snel vervangen voor een gloednieuwe variant. Daarom kan de accuduur tegenvallen en de telefoon qua batterij minder lang meegaan.

Uitstraling

Een refurbished telefoon ziet er niet altijd gloednieuw meer uit. Het is vaak te betrappen op enkele krasjes. Een nieuw product is nog niet gebruikt en je ziet daar ook geen sporen van.

[products_pinterest_style products=”24″ cat=”apple-refurbished” columns=”4″]