Voor 17:00 Besteld, Zelfde Dag Verzonden Veilig En Achteraf Betalen Met Klarna GRATIS VERZENDING!(ALLEEN NL) 

Techgigant Apple zou werken aan een nieuw, nog duurder iPhone-model. Het toestel zou zich nog meer moeten onderscheiden van de bestaande gewone en Pro-modellen. Bloomberg meldt op basis van ingewijde bronnen dat Apple’s chef Tim Cook de gemiddelde verkoopprijs van de iPhone heeft besproken tijdens een presentatie voor investeerders.

Cook zei naar verluidt dat  mensen echt ver gaan om het beste te krijgen dat ze zich kunnen veroorloven, ook wanneer het gaat om de aanschaf van een nieuwe iPhone. Dit zou geïnterpreteerd kunnen worden als een aanwijzing dat Apple de prijs voor een iPhone nog verder wil verhogen.

Of Apple volgend jaar al de nieuw ‘Ultra’ iPhone model zal lanceren valt nog te bezien, maar uitgesloten is het zeker niet. Een ultra model zou verder moeten gaan dan de gewone iPhone en iPhone Pro modellen en nieuwe functies, specificaties en ontwerpelementen moeten bieden om kopers te verleiden het toestel te willen bezitten.

Het is geen geheim dat Apple de vraag naar zijn premium iPhones heeft zien stijgen nu steeds meer consumenten voor de Pro-modellen gaan. De hoger geprijsde iPhones zijn een aantrekkelijker optie geworden voor consumenten die het beste van het beste in handen willen hebben.

De Smart Watch kent al een Ultra model

Het nieuws over de tegenvallende kwartaalcijfers van Apple was voor velen een verrassing, zeker na de introductie van de inmiddels zeer populaire iPhone 14 Pro. Ondanks het hogere prijskaartje hebben het strakke ontwerp en de geavanceerde functies van dit Pro-model ervoor gezorgd dat ze als warme broodjes de toonbank over vliegen. Logistieke problemen, onder andere de sluiting van fabrieken in China hebben ertoe geleid dat de levering van de iPhone 14 Pro stagneerde, wat leidde tot verliesgevende resultaten van Apple in het laatste kwartaal van vorig jaar.

Apple heeft stappen ondernomen om de productie op andere manieren te verhogen. Wat de prijs betreft is er volgens Apple nog voldoende ruimte om middels innoverende features een nog hoger prijskaartje aan een toestel te hangen. De iPhone 14 is met een prijskaartje van iets meer dan €1.000,- in al duur genoeg, maar daar zit volgens Apple dus nog rek in, bewijst ook de prijs van de iPhone 14 Pro die in Nederland te koop is voor €1.326,-.

Vraag naar Ultra modellen blijft stijgen

Het idee van een ultratoestel komt na de succesvolle introductie van de Apple Watch Ultra die vorig jaar op de markt werd gebracht. Vergeleken met het gewone model is de Ultra groter, steviger en is  het toestel uitgerust met veel meer functies die met name ontworpen zijn voor extreme sporten. De Ultra is ook een stuk prijziger. Prijzen voor een standaard Apple Watch beginnen bij €500,- terwijl aan de Ultra al een prijskaartje van €1000,- hangt.

Ondanks het hogere prijskaartje is de vraag naar de Ultra groter dan verwacht. Dit komt waarschijnlijk doordat Apple klanten bereid zijn meer te betalen voor een product dat meer functies en een strakker design biedt. Het succes van de Ultra laat zien dat er nog steeds een markt is voor hoger geprijsde Apple producten.

Over het geheel genomen is het duidelijk dat Apple de juiste stappen heeft gezet als het gaat om de prijsstelling van zijn producten. Ondanks de leveringsproblemen die de iPhone 14 Pro hebben getroffen, is de vraag naar de Ultra groter geweest dan verwacht.